من یک دیالیزی هستم.
توانایی جنسی ام کم شده.
وضعیت نامطلوب عملکرد جنسی یکی از شکایات شایع بیماران دیالیزی است. این مشکل در هر دو دسته بیماران خانم و آقا شیوع دارد. در آقایان کمبود میل جنسی و مشکلات در برانگیختگی جسمی و ادامه حالت نعوظ و در بانوان مشکل در لغزندگی دستگاه تناسلی و درد هنگام نزدیکی، کاهش میل جنسی، نرسیدن به اوج لذت جنسی و درد هنگام نزدیکی از مشکلات شایع است. علت های مختلفی مانند افزایش هورمون پرولاکتین، تغییر در هورمون های جنسی و هیپوتالاموس و هیپوفیز، کم خونی، عدم تعادل املاح خون، داروهای مصرفی مانند بعضی از داروهای ضدفشارخون و ضد حساسیت، سن بالا، آسیب اعصاب ناحیه جنسی ناشی از بیماری های همراه مانند دیابت و در نهایت عوامل روانشناسی مانند اضطراب، ترس، نومیدی و پایین بودن اعتماد به نفس گزارش شده اند.
برای حل کردن مشکل اولین راه صحبت کردن شفاف و صریح در مورد نگرانی خود از تغییر در توانایی جنسی با همسر است. اطمینان یافتن از اینکه همسر شما وضعیت پزشکی شما را درک می کند و این مشکل بر ارتباط عاطفی بین شما تأثیری نخواهد داشت می تواند با کم کردن استرس باعث بهتر شدن عملکرد جنسی شود.
اگر نگرانی های غیر جنسی هم دارید، برای مثال از وضعیت ظاهر خود پس از بیماری عدم رضایت دارید، یا نگران آینده زندگی زناشویی یا وضعیت شغلی خود هستید آنرا با همسر خود در میان بگذارید.
زمان بیشتری را برای تماس جسمی پیش از نزدیکی کامل و آماده شدن برای رابطه در نظر بگیرید. از حواس دیگر خود مانند بویایی، لمس و کلمات عاشقانه برای برانگیختگی بیشتر استفاده کنید. همچنین می توانید از تصویر سازی ذهنی در مورد تمایلات خود نیز کمک بگیرید.
از خودتان و رابطه جنسی توقع واقع بینانه داشته باشید. توقع غیر واقعی از توانایی جنسی خود و کیفیت رابطه باعث سرخوردگی می شود. قرار نیست هر نوبت ارتباط جنسی به نزدیکی کامل بیانجامد و قرار هم نیست هر دو طرف هر بار اوج لذت جنسی را تجربه نمایند نداشته باشید. در ضمن کمک به ارضای جنسی همسر بدون نزدیکی کامل می تواند در پاسخدهی به نیازهای جنسی مفید واقع شود.
در هنگام ارتباط جنسی عوامل منحرف کننده ذهن را از خود دور کنید، صدای زنگ موبایل، تلویزیون، صحبت های متفرقه کیفیت ارتباط جنسی را کاهش می دهد.
در نظر داشته باشید که هر چند بیماری کلیوی می تواند باعث مشکلات جنسی شود ولی الزاماً هر مشکل جنسی ناشی از بیماری کلیوی شما نیست. ممکن است کاهش میل جنسی ناشی از افسردگی، اضطراب، بالا رفتن سن و سایر مشکلات روحی و جسمی باشد.
در نهایت در مطرح کردن مسئله با پزشک خود تردید نکنید. روش های دارویی و درمانی ای هست که استفاده از آنها می تواند به بر طرف شدن حس ناخوشایند شما کمک کند. حتی اگر با اولین راه حل هم حس خوبی بدست نیاوردید، مطمئن باشید که در نهایت راهی برای غلبه بر این مشکل پیدا خواهد شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *