من یک دیالیزی هستم.
چی بخورم؟ چی نخورم؟ نوشیدنی ها!
در مورد نوشیدنی ها اولین و مهمترین نگرانی حجم مایعات انباشته شده بین جلسات است، دقت به این نکته لازم است که در این مطلب به نوشیدنی ها بدون اشاره به اضافه حجمی که ایجاد می کنند و در هر فرد فرق دارد اشاره می شود. بنابراین در هنگام به کارگیری مطالب زیر به حجم مایعاتی که در بدن شما جمع می شود هم توجه داشته باشید.
چایی! چایی سیاه که ما بیشتر از همه با آن حال می کنیم، منبع کم خطری از پتاسیم است، ولی چایی سبز از چایی سیاه هم به مراتب پتاسیم کمتری دارد و فوائدی هم از آن برای بیماران دیالیزی گزارش شده است. پس اگر بر روی رژیم کم پتاسیم هستید چایی سبز گزینه بهتری است. در ضمن چایی ها فسفر کمی هم دارند! البته گل گاوزبان پتاسیم بالاتری دارد.
قهوه حاوی مقادیری زیادی پتاسیم نیست و نوشیدن یک تا دو فنجان از آن در روز از نظر پتاسیم مشکلی ندارد، اما مصرف بیشتر از این حد می تواند باعث بالا رفتن میزان پتاسیم دریافتی بشود. از نظر فسفر نگرانی خاصی در مورد قهوه وجود ندارد. راستی اگر قهوه را با شکر یا شیر می خورید مقدار قند یا فسفری که با آنها وارد بدن می شود را هم در نظر بگیرید!
نوشابه اصلاً و ابداً نباید خورد که منبع سرشار فسفر است!
لیموناد هم به علت اینکه از مرکبات به دست می آید مقدار بسیار زیادی پتاسیم دارد و نباید مصرف شود! این قسمت ویژه اقلیت های مذهبی است:
توصیه پزشکان این است که مصرف منظم نوشیدنی های الکلی در بیماران دیالیزی بایستی قطع شود. اما در مورد مصرف موردی، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
ویسکی و وودکا پتاسیم و فسفر ناچیزی دارند. اما شراب حاوی مقادیر زیادی پتاسیم و فسفر است. آبجو مقادیر کمتری از پتاسیم و فسفر نسبت به شراب دارد. در کل توصیه می شود که مصرف شراب از 140 گرم و مصرف آبجو از 340 گرم در یک نوبت در آقایان بیشتر نشود. این مقدار باید در خانم ها به مراتب کمتر باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *