من یک دیالیزی هستم.
سرم گیج میره!
سرگیجه یکی از شایعترین شکایت های بیماران دیالیزی است. معمول ترین علت آن هم افت فشارخون است. حتماً حواستان به فشارخون زمان ورود به بخش و زمان خروج از بخش باشد. ممکن است که فشار خون شما در روزهای دیالیز افت کند ولی در سایر روز ها بالا باشد. در این حالت ممکن است که پزشک شما توصیه کند که داروهای پایین آورنده فشارخون خود را در روزهای دیالیز و غیر دیالیز متفاوت مصرف کنید که باید حتماً این دستورات را رعایت کنید.
اگر داروی بالا برنده فشارخون مصرف می کنید، طبق برنامه و منظم استفاده نمایید. اگر که در حال تمام شدن است و نتوانسته اید آنرا تهیه نمایید به پزشک خود اطلاع دهید که یا جایگزینی برای آن دهد یا اینکه دوز آنرا طوری تنظیم کند که ناگهان مجبور به قطع آن نشوید.
بلند شدن ناگهانی از تخت تغییر وضعیت ناگهانی بدن می تواند باعث افت فشار خون شما بشود و حتی شما را به زمین بزند. قبل از پایین آمدن از تخت دیالیز چند دقیقه لبه تخت بنشینید و اگر حالتان خوب بود بلند شوید.
برای کارهایی مانند بستن بند کفش خم نشوید، حتماً بنشینید و این کارها را انجام بدهید. خم شدن و ایستادن ناگهانی باعث بالا و پایین شدن فشار خون و بروز سرگیجه می شود.
افت قند خون حین دیالیز برای بیماران دیابتی و غیر دیابتی شایع است. اگر سرگیجه دارید از پرستارتان بخواهید قند شما را نیز چک کنند.
جلسات دیالیز نامنظم به علت نوسان در سم اوره خونه شما می تواند باعث سرگیجه و گیجی بشود، بهترین راه جلوگیری از آن این است که منظم باشید!
اضافه وزن بین جلسات زیاده از حد و کم کردن حجم بالا حین دیالیز هم از علل سرگیجه است، لطفاً در مصرف مایعات بین جلسات خیلی دقت کنید و اگر دستور جلسه اضافه برای شما تجویز شده است آنرا انجام دهید.
جلسات اول دیالیز می تواند به خاطر تغییر ناگهانی در سطح اوره بدن باعث بروز گیجی و عدم تعادل شدید بشود. اگر این احساس را دارید یا همراه بیماری هستید که این حس را دارد به پزشک و پرستار خود اطلاع دهید تا در تنظیمات جلسات بعدی دیالیز لحاظ شود.
و فراموش نکنید که سرگیجه در بیماران دیالیزی هم می تواند مانند سایر افراد ناشی از مشکلاتی در گوش، مغز یا سایر اندام های بدن باشد. اگر پزشک به شما توصیه می کند به متخصص دیگری مراجعه نمایید، حتماً پیگیر درمان خود باشید.
بدون دیدگاه